Select your timezone: Select
fanimani

Ozyuksel, Ilke - 1-3

08/19 16:00
Added 2016/08/03 16:05 | 0 thanks
  • Yes: 45.5%
  • No: 9.1%
  • No Opinions: 45.5%
  • Voted: 22

Pick: Ozyuksel, Ilke (1-3 vieta) @1900 2/10 -2.00

Olimpiada. Šiuolaikinė penkiakovė. Moterys. Suprantu, kad didelė egzotika ir vargu ar ką tokie dalykai čia sudomins. Tačiau kažkiek savo gyvenimo skyriau šiam sportui, todėl reikia pasinaudoti šia unikalia proga, kai už jį leidžia statyti. Be to, kažkiek praturtinsim lažybų diapazoną.
Esmė ta, kad šis sportas yra vienas iš sunkiausiai nuspėjamų. Jojimo ir fechtavimo rungtys yra ypatingai neprognozuojamos. Joti tenka ant nepažįstamų arklių, žirgų burtai čia dažniausiai daugiau lemia nei raiteliški sugebėjimai. Fechtavimo dvikovos vyksta iki vieno dūrio, todėl sėkmės faktorius čia irgi gan didelis. Rezultate, pasiekimai šiose rungtyse gali labai skirtis - tas pats atletas šiose rungtyse gali būti vieną kartą pirmas, o po savaitės jau 20as ar dar žemiau.
Todėl čia statyti verta tik ant didesnių koeficientų. Mano supratimu, čia verta ieškoti autsaiderių su gerais plaukimo ir bėgimo/šaudymo duomenimis. Mūsų Asadauskaitė (o ir jos vyras Zadneprovskis), kaip žinia, tradiciškai viską ištempia bėgimu. šitoj rungtyje jai iki šiol nebuvo lygių.
Tačiau dabar atsirado 19metė turkė, kuri bėga/šaudo lygiai arba geriau už Laurą, o plaukia irgi geriau. Šioje trikovėje (plaukimas, šaudymas/bėgimas) ji šiandien viena geriausių pasaulyje ir tai yra kapitalas, kuris beveik nepriklauso nuo aplinkybių/sėkmės.
Liepos mėn ji užėmė 3 vietą Europos čempionate (ten dalis favoričių nedalyvavo, o Asadauskaitė laimėjo), nepaisant to, kad fechtavime buvo beveik paskutinė. Prieš tai gegužę vykusiam pasaulio taurės etape buvo 5-ta dalyvaujant visoms stipriausioms. Iki 3 vietą užėmusios Rimšaitės trūko visai nedaug. Pasaulio čempionate matyt pasitaikė prastas žirgas ir gavo 0 taškų jojime, todėl ten nieko gero.
Akivaizdu, kad silpnoji merginos vieta yra fechtavimasis. Tačiau su trupučiuku sėkmės ji gali čia sukovoti ties viduriuku, o tuomet jau bus įdomu. Olimpiadoje dalyvių sudėtis visumoje yra silpnesnė nei Europos ar pasaulio čempionatuose, nes ribojamas dalyvių nuo šalies skaičius (max 2). Tas fechtavimo rungčiai svarbu, turėtų suteikti vieną kitą papildomą pergalę.
Žiūrint į Ilke pastarojo meto rezultatus, duodami koeficientai man atrodo labai įdomiai. Manau tai susiję su tuo, kad iki pastarųjų metų ji daugiausia dalyvavo jaunimo varžybose (2015 m. laimėjo pasaulio ćempą) ir yra gan naujas veidas tarp suagusiųjų. Tai tiek. Tikrasis koeficientas už šitą 31.
Ačiū už dėmesį.😁

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)